استارتاپ ویکند گردشگری با موضوع “گردشگری، تکنولوژی و نسل های آینده” به منظور شناخت و حمایت از ایدههای نو و جذاب حوزه گردشگری برگزار می شود.
استارتاپ ویکند گردشگری با حمایت پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی و یونسکو و با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ و دانشگاه “مون پلیه فرانسه”، ۶ و ۷ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی (۱۵ و ۱۶ آذر ۱۴۰۱) در ایران برگزار می شود و دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی، مشروط بر اینکه پروژه پیشنهادی آن ها مرتبط با حوزه گردشگری باشد، می توانند در این استارتاپ ویکند شرکت کنند.
سعید هاشمی ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ ـ در این باره گفت: هدف از برگزاری این رویداد، تشویق دانشجویان ایرانی به تفکر و جستجوی نوآوری های خلاقانه روز و دانش بنیان در صنعت گردشگری است؛ زیرا نیازهای نسل های آینده بسیار متفاوت تر از نسل کنونی و پیشین است.
او درباره روند برگزاری این مسابقه توضیح داد: این مسابقه دارای سه مرحله است؛ در مرحله نخست تمام ایده های پروژه (حداکثر دو صفحه و به زبان انگلیسی) به کمیته علمی ارسال می شود. در مرحله دوم نیز ۱۰ پروژه برتر برای برگزاری مسابقه دو روزه انتخاب می شوند و با یکدیگر به رقابت می پردازند.
اعضای پروژه های منتخب با کمک و مشاوره متخصصان داخلی و فرانسوی، روی پروژه های خود کار خواهند کرد و همزمان، درباره جنبه های مختلف راه اندازی یک کسب و کار خلاق و دانش بنیان و نحوه ارائه آن، مهارت های لازم را خواهند آموخت. در پایان دوره ۲ روزه نیز هر تیم پروژه خود را ارائه خواهد داد و داوران گروه برنده را انتخاب خواهند کرد. در مرحله سوم، گروه برنده برای شرکت در دوره دانش افزایی و آشنایی با شرایط راه اندازی کسب و کارهای دانش بنیان، به فرانسه اعزام خواهد شد. گروه برنده، در صورت امکان و با توجه به شرایط زمانی، در یک استارتاپ ویکند دانشجویی در دانشگاه مون پلیه نیز شرکت خواهد کرد.
بهگفته هاشمی، جایزه گروه اول برگزیده در استارتاپ ویکند گردشگری، یک هفته سفر به کشور فرانسه و استقرار در دانشگاه مون پلیه برای آموزش و مشاوره برای اجرایی کردن ایده هایشان است. گروه دوم و سوم نیز ضمن برخورداری از حمایت های غیر نقدی، می توانند بدون قید و شرط در مرکز نوآوری و شکوفایی دانشگاه علم و فرهنگ استقرار پیدا کنند. علاقه مندان برای شرکت در این استارتاپ، تا اول اکتبر ۲۰۲۲ میلادی (۹ مهر ۱۴۰۱) فرصت دارند در این رویداد ثبت نام کنند. اسامی ۱۰ تیم راه یافته به مرحله دوم نیز ۱۶ آبان ۱۴۰۱ اعلام خواهد شد.
هاشمی با اشاره به اینکه این پروژه فرصتی برای سرمایه گذاران داخلی است تا با پروژه های نوآورانه دانشجویان آشنا شده و در آن پروژهها سرمایه گذاری کنند، خاطرنشان کرد: “این استارتاپ به دانشجویان ایرانی کمک میکند تا پروژه های بالقوه خود را به بازار گردشگری ایران معرفی کنند. علاوه بر این، دانشجویان این فرصت را پیدا می کنند که با دانش روز گردشگری و نوآوری های موجود در کشور فرانسه آشنا شوند.”
استارتاپ ویکند گردشگری (Startup Weekend)، یک رویداد یک یا چند روزه آموزشی و تجربی است که اغلب در روزهای آخر هفته برگزار می شود. در این رویداد توسعه دهندگان، علاقه مندان به راه اندازی استارتاپ، صاحبان ایده و … دورهم جمع میشوند و با تشکیل چند تیم، نمونه اولیه ای از طرح یا ایده پیشنهادی خود را ارائه می کنند و در انتهای رویداد، خروجی کار خود را در معرض داوری قرار می دهند.
ایسنا